Registreer

Wijnmaker in de kijker

Javier Rodriguez van Valsanzo

Valsanzo is een innovatief project dat acht merken vertegenwoordigd met vijf garanties van oorsprong.

Dit pioneerproject, drie jaar geleden opgestart, heeft zich als doel gesteld een assortiment zachtgeprijsde en persoonlijke merken op de markt te brengen, van de belangrijkste origines van Spanje. vandaag heeft Valsanzo 8 labels uitgebracht uit 5 belangrijke wijnproducerende regio's: Terras Cua (Bierzo), Vall Sanzo (Ribera del Duero), witte en rosé Viña Sanzo (Rueda), Damalisco (Toro), Lacrimus en Alta Expresión (Rioja).

wijnen waarvan de steunpilaar drievoudig is, namelijk “bodem-wijngaard-klimaat", om zo merken met persoonlijkheid te ontwikkelen, aldus Javier Rodriguez. In feite is één van de essentiële sleutels tot het succes van Valsanzo de selectie van de wijngaarden. Bij de keuze van de wijngaarden worden steeds de parameters van de "Soil Information System", ontworpen door de "American Society STI", in samenwerking met de "Davis University", waarvan de persoon aan het hoofd in Spanje niemand minder is dan Javier Rodríguez zelf. “Bodem”, zegt Rodríguez, “moet adequaat gekozen worden. Er zijn tal van wijngaarden gerealiseerd op niet geschikte bodem, gewoon omdat de eigenaar de grond ter beschikking had.”

De perfecte prijs/kwaliteitsverhouding van de wijnen is mogelijk dankzij een inventieve businessstrategie, die eruit bestaat om de vaste kosten zoveel mogelijk te reduceren. De productie wordt gerealiseerd in gehuurde wijngaarden, of in wijngaarden onder overeenkomst, wat het mogelijk maakt om zowel de kosten te reduceren, als de oogst af te stemmen op de kwaliteit van de vintage en niet op basis van een minimum jaarlijks volume.

Alle processen hebben met elkaar gemeen dat de stijl van het oenologisch management beheert wordt door Javier Rodríguez, wat bijvoorbeeld inhoudt dat het gebruik van commerciële gist wordt beperkt, tenzij het gaat om een selectie van gisten in de lokale wijngaarden.

De wijn wordt geproduceerd in hun eigen Franse eikenhouten vaten.

Production by www.ajouta.be